Въпреки направеното днес изявление на Русия за зърнения коридор“ вярвам, че руският

...
Въпреки направеното днес изявление на Русия за зърнения коридор“ вярвам, че руският
Коментари Харесай

Ердоган след спирането на зърнената сделка: Може би ще проведем разговор с Путин

Въпреки направеното през днешния ден изказване на Русия за „ зърнения кулоар “ вярвам, че съветският президент Владимир Путин иска този филантропичен мост да продължи да работи, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Анадолската организация, съобщи Дарик и Българска телеграфна агенция.

Ердоган приказва пред публицисти преди да замине за Саудитска Арабия от истанбулското летище „ Ататюрк “. Той разяснява решението на Москва да прекрати присъединяване си в съглашението за експорт на зърно от украински пристанища.

Може би в това време ще предприемем стъпки от наша страна, като проведем телефонен диалог с Путин, без да чакаме август, уточни турският президент.

Ердоган съобщи неотдавна, че очаква Путин да посети Турция през август.

Турският водач сподели през днешния ден още, че външният министър на Турция Хакан Фидан ще организира диалози с съветския си сътрудник Сергей Лавров по отношение на „ договорката за зърното “.

Нашият външен министър ще организира диалози със своя сътрудник от Руската федерация през днешния ден. Надявам се, че бързо ще преодолеем дистанцията, съобщи Ердоган.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР